Προς Ερασι-Τέχνες

Η Ἕως-art αποτελεί τόπο συνάντησης ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας που έχουν την κοινή επιθυμία να ανακαλύψουν τα βασικά εργαλεία της υποκριτικής σε όλο τους το φάσμα (θεματική διερεύνηση, training, αυτοσχεδιασμός) και να γίνουν κοινωνοί της θεατρικής λειτουργίας.

Στόχος των συναντήσεων με αφορμή το θέατρο είναι

  • η εξέλιξη της προσωπικότητας των συμμετεχόντων
  • η ανάπτυξη της ελεύθερης έκφρασης
  • η άσκηση στην ομαδική λειτουργία η εξέλιξη των κριτηρίων τους, ώστε να καταστούν πρωτίστως καλύτεροι θεατές

Η βάση της φιλοσοφίας της Ἕως-art εκκινεί από τον σαφή διαχωρισμό της ερασιτεχνικής από την επαγγελματική ενασχόληση με το θέατρο, εξ ου και η δημιουργία ερασιτεχνικής ομάδας κατά μίμησιν των επαγγελματιών του θεάτρου δεν συμπεριλαμβάνεται στη στοχοθεσία της. Αντιθέτως, η σε βάθος γνωριμία της θεατρικής λειτουργίας επιτρέπει στους «ερασι-τέχνες», να κατανοούν και να σέβονται τόσο αυτό που κάνουν οι ίδιοι ως μέρος της προσωπικής τους ανέλιξης, όσο και τους εντελώς διαφορετικούς όρους που επιβάλλει το επαγγελματικό θέατρο. Σε αυτό το πλαίσιο, η παράσταση δεν αποτελεί σκοπό των σεμιναρίων που φιλοξενεί η εταιρεία και, όταν αυτή προκύπτει, αποτελεί μια ακόμη συνάντηση, μια γιορτή ανταλλαγής εμπειριών με την ολοκλήρωση ενός κύκλου.

Παράλληλα, τα μαθήματα για ερασιτέχνες δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους να διερευνήσουν τη στάση τους απέναντι στο θέατρο γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα αυτής της τέχνης και, είτε να καταλήξουν πως το επίπεδο ενασχόλησης τους καλύπτει και τους ευχαριστεί, είτε εφ’ όσον το επιλέξουν να στραφούν στο επαγγελματικό θέατρο μέσω των σπουδών σε κάποια δραματική σχολή.

Τέτοιου είδους ζητούμενα εξυπηρετούνται, τόσο με τα μαθήματα γνωριμίας, όσο και με τις εβδομαδιαίες συναντήσεις που διοργανώνει η Ἕως-art.

 

 

pros erasitexnes

Comments are closed.