Προγράμματα / Δράσεις

Ιανουάριος 2019 – Σήμερα
Faire corps
A research on the body in formal and informal education

“Faire corps” is a project funded by the Erasmus+ programme of the European Union. It consists of a travelling research seminar that brings together 12 trainers of four organisations from Greece, Germany, Spain and France, all active in the field of artistic and popular education. The theme of the seminar is the body in formal and informal education. The research was carried out during three meetings in Valencia, Berlin and Athens between 2019 and 2020. Through workshops and exchanges on our practices, we worked on the role and potential of the body in teaching situations.

δείτε περισσότερα

Μάιος – Σεπτέμβριος 2013
Y.I.T.A.C. – Young International Theater Against Crisis (Γαλλία – Γερμανία – Ελλάδα)

Η Έως-art, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς οργανισμούς l`Aria (Γαλλία), Atrium (Γερμανία), 47 Plus και το Ίδρυμα Robert Bosch Stiftung, υλοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jeunesse en action, «Y.I.T.A.C» με θέμα: Πως Αντιμετωπίζουν οι Νέοι την Οικονομική Κρίση.

Το Y.I.T.A.C. (Young International Theatre Against Crisis) είναι ένα θεατρικό πρόγραμμα στο οποίο 28 νέοι ενήλικες από την Αθήνα, το Παρίσι και το Βερολίνο με διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά όλοι μέρος της οικονομικής κρίσης, έρχονται μαζί σε μια προσπάθεια να δώσουν λύσεις μέσα από το θέατρο και να αποδείξουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, υπάρχει μια άλλη Ευρώπη.

Κάθε ομάδα εργάζεται μόνη της για ένα εξάμηνο στη χώρα της πάνω στο ίδιο θέμα. Ο στόχος της εργασίας αυτής είναι μια δεκαήμερη συνάντηση όλων των συμμετεχόντων στην ίδια πόλη όπου κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου, τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών εργασιών συγχωνεύονται και παρουσιάζονται σε μια παράσταση ανοικτή για το κοινό. Σε αυτό το πρόγραμμα εν εξελίξει παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της έρευνας (work in progress) στην Κορσική και στο Βερολίνο.

Σε μια Ευρώπη που έχει προσβληθεί από μια οικονομική και πολιτική κρίση, όπου η προκατάληψη, ο φόβος και η άγνοια απειλούν για να συντρίψει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, επιλέγουμε να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο και να δημιουργήσουμε κάτι από κοινού. Μέσα από το θέατρο αψηφούμε τα γλωσσικά εμπόδια και επενδύουμε στην πολιτιστική πολυμορφία, αντί να την πολεμούμε, δίνοντας τη δική μας εκδοχή της Ευρώπης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μάιος – Σεπτέμβριος 2015
Y.I.T.A.C. II-AIMING AT THE FUTURE  (Γαλλία – Γερμανία – Ελλάδα)

Τρεις χώρες αποφάσισαν φέτος να στοχεύσουν στο μέλλον. Το ευρωπαϊκό μας μέλλον, το κοινό μας όνειρο. Μπορούμε όλοι μαζί ή δεν μπορούμε καθόλου; Και το σημαντικότερο για να δούμε από πού ξεκινάμε… υπάρχει μέλλον να στοχεύσουμε; Πιστεύοντας ότι η τέχνη, το θέατρο ειδικότερα, αποτελεί την κοινή γλώσσα μεταξύ των λαών της Ευρώπης, το πρόγραμμα YITAC IIAIMING AT THE FUTURE -με τη χρηματοδότηση των Erasmus+, OFAJ και WFS– και την συνεργασία τριών πολιτιστικών φορέων της EΩΣ –art (Ελλάδα), του LAria (Γαλλία) και του Atrium (Γερμανία) αποτελεί ένα πλαίσιο σύμπραξης 28 νέων ανθρώπων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, οι οποίοι εξερευνούν θέματα, όπως η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη και η συνεργασία, ξεπερνούν τα εμπόδια της γλώσσας και θέτουν ερωτήματα σε σχέση με το όνειρο που κάποτε λεγόταν Ενωμένη Ευρώπη. Η δεύτερη φάση του προγράμματος για το πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι την οικονομική κρίση, φιλοξενείται φέτος στην Αθήνα, μεταξύ άλλων και για συμβολικούς λόγους. Μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτήν την εποχή, έρχονται η Γαλλία και η Γερμανία για να μας υπενθυμίσουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι αρκεί λίγη δύναμη και αισιοδοξία για να χτίσουμε όλοι μαζί ξανά το παρόν, ώστε να δικαιούμαστε να αλλάξουμε το μέλλον.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Comments are closed.